Samlinger
Størstedelen af museets samlinger opbevares i magasiner med for eksempel skeletter, skind af fugle og pattedyr, skaller af snegle og muslinger, præparerede insekter og så videre. Kun en mindre del findes i udstillingerne.
Samlingerne bruges i forskningen i forbindelse med feltundersøgelser, som mest foregår i Danmark.
Videnskabelige samlinger er grundlaget for ethvert museums virke. Med adskillige millioner præparater er Naturhistorisk Museum med til at dokumentere den mangfoldighed af liv, der eksisterer og har eksisteret på Jorden.
Størstedelen af samlingerne er zoologiske præparater. Dertil kommer en mindre samling af sten, mineraler og fossiler. De fleste præparater stammer fra dyr, der er indsamlet i Danmark. Museets samlinger er således af national betydning, da de indeholder flere arter, som ikke længere lever i landet.
Samlingerne bruges af forskere fra både ind- og udland, og præparater af alle slags indgår i museets udstillinger, undervisning og andre formidlingsaktiviteter. Der foregår en løbende proces med digitalt at registrere præparaterne. Indtil videre er over 2 millioner præparater indtastet i databaser. Samlingerne er kun åbne for publikum ved særlige arrangementer.
For lån af præparater eller adgang til samlingerne, kontakt konservator og samlingsansvarlig Hans Viborg Kristensen.